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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
01/08/2017 |
Data da última atualização: |
20/11/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
LOPES NETO, J. J.; ALMEIDA, T. S. DE; MEDEIROS, J. L. DE; VIEIRA, L. R.; MOREIRA, T. B.; MAIA, A. I. V.; RIBEIRO, P. R. V.; BRITO, E. S. de; FARIAS, D. F.; CARVALHO, A. F. U. |
Afiliação: |
JOSE JOAQUIM LOPES NETO, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular, Universidade Federal do Ceará.; THIAGO SILVA DE ALMEIDA, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular, Universidade Federal do Ceará; JACKELINE LIMA DE MEDEIROS, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular, Universidade Federal do Ceará; LEONARDO ROGÉRIO VIEIRA, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular, Universidade Federal do Ceará; THAÍS BORGES MOREIRA, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular, Universidade Federal do Ceará; ANA ISABEL VITORINO MAIA, Estagiária Embrapa Agroindústria Tropical.; PAULO RICELI VASCONCELOS RIBEIRO, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT; DAVI FELIPE FARIAS, Departamento de Biologia Molecular, Universidade Federal da Paraíba.; ANA FONTENELE URANO CARVALHO, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular, Universidade Federal do Ceará. |
Título: |
Impact of bioaccessibility and bioavailability of phenolic compounds in biological systems upon the antioxidant activity of the ethanolic extract of Triplaris gardneriana seeds. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Biomedicine & Pharmacotherapy, v. 88, p. 999-1007, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Análise UPLC-QTOF; Digestão in vitro; Estudo in vivo; Farmacocinética; In vivo study; UPLC-QTOF analysis. |
Thesaurus Nal: |
in vitro digestion; pharmacokinetics. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
30/12/2020 |
Data da última atualização: |
07/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
FREIRE JUNIOR, M.; SOARES, A. G. |
Afiliação: |
MURILLO FREIRE JUNIOR, CTAA; ANTONIO GOMES SOARES, CTAA. |
Título: |
Food loss and waste. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: PALHARES, J. C. P.; OLIVEIRA, V. B. V.; FREIRE JUNIOR, M.; CERDEIRA, A. L.; PRADO, H. A. do (Ed.). Responsible consumption and production: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. 90 p. PDF: il. color. Cap. 4, p. 31-39. |
Série: |
(Sustainable development goals, 12). |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Translated by Paulo de Holanda Morais. |
Conteúdo: |
World food loss and waste can cause about USD 750 billion a year in damage. Post-harvest losses estimates in developing countries vary greatly, reaching up to 50% or more. According to data from the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO), 54% of losses and waste occur at the initial stage of production – during post-harvest handling and storage, and 46% during processing, distribution, and consumption. Consumers often dispose of food after buying it because they verify that it does not meet their quality requirements, especially regarding appearance and taste. This is why there must be more research on reducing food loss and waste in the world so as to increase food supply, improve production costs, and reduce environmental impacts. |
Palavras-Chave: |
Desperdio de alimento; Manuseio inadequado de alimento; Perda de alimento. |
Thesagro: |
Desperdício; Perda Pós-Colheita; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Food loss; Food technology; Postharvest losses. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219939/1/sgd-12-cap-4-p-31-a-39.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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